Ειδήσεις

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Με αυτό το νόμο το 90% των χρηστών του Facebook θα μπει… φυλακή!

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Με αυτό το νόμο το 90% των χρηστών του Facebook θα μπει… φυλακή!

Νόμος του κράτους είναι πια το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της… ενδοοικογενειακής βίας και της βίας κατά των γυναικών, βάζοντας «τέλος» στα-

-μηνύματα των ενοχλητικών σε τηλέφωνο και Facebook – Φυλάκιση ενός έτους για τους επίμονους!

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, «όποιος χωρίς την απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης, προκαλεί τρόμο ή ανησυχία σε άλλον, με την επίμονη καταδίωξη ή παρακολούθηση του, όπως ιδίως με την επιδίωξη διαρκούς επαφής μέσω-

 

-τηλεπικοινωνιακού ή ηλεκτρονικού μέσου ή με επανειλημμένες επισκέψεις στο οικογενειακό, κοινωνικό ή εργασιακό περιβάλλον αυτού, παρά την εκπεφρασμένη αντίθετη βούλησή του» τιμωρείται με ποινή φυλάκισης 1 έτους ή πρόστιμο.

Εάν έτσι ο… παραλήπτης έχει ξεκαθαρίσει ρητά πως δεν… ενδιαφέρεται και δεν επιθυμεί να τον ενοχλούν άλλο ο αποστολέας ενδέχεται να έχει σοβαρά μπλεξίματα με το Νόμο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις «αναπάντεχες» εμφανίσεις στο σπίτι ή στην εργασία του.

Σημειώνεται πως με τον ίδιο νόμο (4531/2018), όποιος παροτρύνει ή προκαλεί επίσης γυναίκα σε ακρωτηριασμό των γεννητικών της οργάνων, τιμωρείται με φυλάκιση, ενώ τα έθιμα, οι παραδόσεις και η θρησκεία του δράστη δεν είναι ικανά να μειώσουν την ποινή του.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται ακόμη ότι ο δράστης εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας μπορεί να απομακρυνθεί με αιτιολογημένη δικαστική ή εισαγγελική εντολή από την συζυγική εστία, ή να του απαγορευθεί να προσεγγίζει την εργασία του θύματος ή το σχολείο των παιδιών του.

Τέλος, σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας, προβλέπεται αποζημίωση για ιατρικές δαπάνες ή ψυχολογική υποστήριξη, όταν στον τόπο κατοικίας του θύματος δεν υπάρχει δημόσια δομή.

About the Author