Ειδήσεις

ΤΕΡΑΣΤΙΑ απώλεια για την Ελλάδα – Δυστυχώς “έφυγε” από τη ζωή Ν. Κοπάσης…

ΤΕΡΑΣΤΙΑ απώλεια για την Ελλάδα – Δυστυχώς “έφυγε” από τη ζωή Ν. Κοπάσης…

Σπαραγμός στην… κηδεία του

Kανεiς δεν μπορεi να τo πιστέψει πως έφυγε ο Ν. Κοπάσης.

 

Avεiπωτος Θpήvoς στο τελευταio «Avτio» στov μεγάλο αγωνιστή.

Τιμήθηκε με περγαμηνές, διπλώματα και πλακέτες από πολλούς.

Θλίψη στην τοπική κοινωνία –και όχι μόνον– σκορπά η είδηση του θανάτου του τελευταίου επιζώντα αξιωματικού της Μάχης της Κρήτης Νικόλαου Κοπάση, πατέρα του π. δ/νοντα συμβούλου του ΟΑΚ Λευτέρη.

H νεκρώσιμη ακολουθία έγινε στη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου στα Χανιά και η ταφή στο κοιμητήριο του Αγίου Λουκά.

Γεννημένος στις 27/11/1917 στην Ανώπολη Σφακίων, ο Νικόλαος Κοπάσης κατατάχθηκε τον Οκτώβριο του 1938 στο 14 Σύνταγμα Πεζικού και τον Απρίλιο του 1939 μετατέθηκε στον IX συνοριακό τομέα, ενώ την 23/03/1941 ονομάσθηκε έφεδρος Ανθ/γος Πεζικού.

Στις 20 Μάη του 1941 υπηρετούσε στο 5ο Ανεξάρτητο Τάγμα Πηγής Ρεθύμνης λαμβάνοντας μέρος στην επική Μάχη.

Προήχθη επ’ ανδραγαθία στο πεδίο της Μάχης στο βαθμό του Λοχαγού και παρασημοφορήθηκε με το Χρυσόν Αριστείον Ανδρείας, τον Πολεμικόν Σταυρό Γ’ τάξεως δύο φορές, το Μετάλλιο Εξαίρετων Πράξεων και τα Μετάλλια εκστρατείας 1940 – 41 και Εθνικής Αντίστασης.

Τιμήθηκε επίσης με περγαμηνές, διπλώματα και πλακέτες από πολλούς άλλους φορείς όπως την V Μεραρχία Κρητών, τις Νομαρχίες Χανίων και Ρεθύμνης και αρκετούς άλλους.

Το 1948 διορίσθηκε στην Αγροτική τράπεζα στα Χανιά όπου έφθασε ως υποδιευθυντής, ενώ για 20 χρόνια ως διευθυντής με επιτυχία στο υπ/μα της Αγροτικής στις Σάππες Ροδοπής, στην Κίσαμο, στην Αταλάντη, στον Παλαμά Καρδίτσας, στο Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λάρισα, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε το 1983.

Toν περασμένο Μαϊο, του απονεμήθηκε τιμιτική πλακέτα για τη συμμετοχή του στη θρυλική μάχη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε εκδήλωση που είχε γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων… haniotika-nea.gr

Κάνοντας κλικ ΕΔΩ στηρίζετε την προσπάθειά μας να συνεχίσουμε το arpaxtiko.gr – Σας ευχαριστούμε

About the Author