Ειδήσεις

Όταν ξεκίνησε να καθαρίζει την σκονισμένη σοφίτα της γιαγιάς, δεν περίμενε να βρει κάτι τόσο…

Όταν ξεκίνησε να καθαρίζει την σκονισμένη σοφίτα της γιαγιάς, δεν περίμενε να βρει κάτι τόσο…

Όταν η Brooke Ellsworth ξεκίνησε να καθαρίζει το σπίτι της γιαγιά της στο Μίσιγκαν, ανακάλυψε πως η σοφίτα έκρυβε μια ολόκληρη ιστορία που μέχρι τότε δε γνώριζε. Για την ακρίβεια, ιστορία 5.000 χρόνων!

Σύμφωνα με το West Bloomfield Patch, στις γωνίες και τις χαραμάδες του σπιτιού βρέθηκε μια σημαντική συλλογή αντικειμένων, από κεραμικά μέχρι μύτες από βέλη κ.ά…

arpaxtiko.gr

Η συλλογή προέρχεται από αντικείμενα που ο παππούς της, Clyde Ellsworth, είχα μαζέψει αφότου όργωσε όλο το οικόπεδο που βρίσκεται το σπίτι.

Ευτυχώς που η γιαγιά της δεν πετούσε ποτέ τίποτα και έβαζε στην άκρη τα λάφυρα του άντρα της, γιατί σύμφωνα με τα αρχαιολογικά πορίσματα κάποια από τα ευρήματα ήταν μερικών εκατοντάδων χρόνων παλιά, υπήρχαν όμως και μερικά ανάμεσά τους που χρονολογούνταν στα 5.000 χρόνια πίσω!..

arpaxtiko.gr

Η οικογένεια Ellsworth δώρισε τη συλλογή στην Eaton Rapids Historical Society η οποία θα διοργανώσει την έκθεσή τους αργότερα μέσα στο 2015 και παρόλο που οι μελέτες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, τα ευρήματα δείχνουν ότι η περιοχή έχει πολλά να μας αποκαλύψει για τις συνήθειες των προγόνων μας, εφόσον πρόκειται ξεκάθαρα για καταυλισμό και όχι για τυχαίες ανακαλύψεις.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση